Zapomniany Rybnik - historia miasta • Zobacz wątek - forum - modernizacja
Teraz jest 21 lis 2017, o 07:22

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
Nieprzeczytany postNapisane: 19 paź 2013, o 21:51 
Offline
Nadszyszkownik Generalny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 sty 2007, o 00:49
Posty: 3517
Lokalizacja: Rybnik
Troszkę zmian na stronie, wygląda ciut inaczej ale jest lepiej zintegrowana z naszą stroną (która wciąż się tworzy).
Jakby co to nie ja :mrgreen:

Ale uwagi chętnie przyjmę :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 19 paź 2013, o 21:57 
Offline
Nadszyszkownik Generalny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2006, o 02:43
Posty: 2381
Lokalizacja: Katowice
mowilem Ci juz ze jak klikam w rybe to nie otwiera sie glowna strona forum? ;-)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 19 paź 2013, o 22:00 
Offline
Nadszyszkownik Generalny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 sty 2007, o 00:49
Posty: 3517
Lokalizacja: Rybnik
klikaj w menu forum, a jak będzie więcej skarg a nie tylko admina to znajdę sposób :D


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 22 paź 2013, o 18:10 
Offline
Generał broni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 wrz 2009, o 20:22
Posty: 3909
Lokalizacja: Rybnik
Dostalem wiadomosc od kryptona ze nie moze sie na forum zalogowac. Czy to z powodu modernizacji?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 22 paź 2013, o 18:49 
Offline
Nadszyszkownik Generalny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 sty 2007, o 00:49
Posty: 3517
Lokalizacja: Rybnik
Na pewno nie! W tyj części nie było grzebane.

Próbował przypomnienia hasła?
ucp.php?mode=sendpassword


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 22 paź 2013, o 21:37 
Offline
Generał broni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 wrz 2009, o 20:22
Posty: 3909
Lokalizacja: Rybnik
po zalogowaniu wywala go z forum. Stwierdzil ze go nie lubisz ;)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 22 paź 2013, o 22:29 
Offline
Nadszyszkownik Generalny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 sty 2007, o 00:49
Posty: 3517
Lokalizacja: Rybnik
JO? A kaj tam! Na moje oko zrywa mu połączenie z netem i ma co chwilę inne IP.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 27 paź 2013, o 21:45 
Offline
Porucznik

Dołączył(a): 4 maja 2011, o 18:37
Posty: 1465
Lokalizacja: rybnik
momy na forum jeszcze staro godzina


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 27 paź 2013, o 23:12 
Offline
Generał broni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 wrz 2009, o 20:22
Posty: 3909
Lokalizacja: Rybnik
a tam zaraz stara. ma dopiero 1 dzien ;)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 27 paź 2013, o 23:20 
Offline
Nadszyszkownik Generalny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2006, o 02:43
Posty: 2381
Lokalizacja: Katowice
poprawilem. powinno byc ok


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 4 lis 2013, o 18:03 
Offline
Nadszyszkownik Generalny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2006, o 02:43
Posty: 2381
Lokalizacja: Katowice
Pomiedzy 18 listopada a 1 grudnia bedziemy przenosic strone (wraz z forum) na nowe konto. Jest to powodowane znaczna roznica w ofercie przedluzenia obecnego hostingu. W tym czasie strona bedzie niedostepna przynajmniej dwa razy przez kilka godzin.

Mozemy rozwazyc zmiane operatora. Jezeli ktos ma jakies sugestie lub uwaza ze obecny operator jest nieodpowiedny prosze o informacje do 10 listopada.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 22 lis 2013, o 12:44 
Offline
Nadszyszkownik Generalny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2006, o 02:43
Posty: 2381
Lokalizacja: Katowice
Obecnie strona dziala na serwerze zastepcznym. Za kilka dni bedziemy sie przenosic na serwer docelowy.

Bardzo prosze o uwagi odnosnie szybkosci dzialania strony (w chwili obecnej) w porownaniu do tego co bylo przed przenosinami. Ulatwi nam to optymalizacje strony na serwerze docelowym. Prosze o podawanie godzin ktorych dotyczy uwaga (serwer ma rozne obciazenie w ciagu dnia).


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 28 lis 2013, o 09:08 
Offline
Generał broni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lut 2007, o 21:04
Posty: 3449
Lokalizacja: Rybnik
Ostatnio wchodzę tu na krótko, ale wg mnie wsio działa dobrze i szybko.

_________________
Rybniccy Żydzi

Szuflada Małgosi


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 28 lis 2013, o 15:05 
Offline
Generał broni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 wrz 2009, o 20:22
Posty: 3909
Lokalizacja: Rybnik
forum dluzej sie laduje / zawiesza zaraz po wejsciu i po powrocie z watku na strone glowna. Myslalem ze to moj komp ale na innym jest tak samo.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 28 lis 2013, o 15:08 
Offline
Nadszyszkownik Generalny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 gru 2006, o 18:51
Posty: 4430
Lokalizacja: Wilcza
U mnie to samo. Hawk już się tym bawi ;)

_________________
>>>> http://picasaweb.google.com/Marcoon85 <<<<
...a ósmego dnia Bóg stworzył bunkry i bunkrowców


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 28 lis 2013, o 15:56 
Offline
Nadszyszkownik Generalny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2006, o 02:43
Posty: 2381
Lokalizacja: Katowice
napiszcie mi DOKLADNIE gdzie mam kliknac. najlepiej w krokach

po wyczyszczeniu danych przegladarki (cache, cookies) problem nadal istnieje?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 2 gru 2013, o 12:11 
Offline
Generał broni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lut 2007, o 21:04
Posty: 3449
Lokalizacja: Rybnik
Alojz napisał(a):
/ zawiesza zaraz po wejsciu i po powrocie z watku na strone glowna. Myslalem ze to moj komp ale na innym jest tak samo.


Teraz (znaczy się przed chwilą) mi się tak zrobiło. Ponadto zwija się shoutbox.

_________________
Rybniccy Żydzi

Szuflada Małgosi


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 4 gru 2013, o 08:58 
Offline
Generał broni
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 wrz 2009, o 20:22
Posty: 3909
Lokalizacja: Rybnik
co dziwne forum zawiesza sie tylko po zalogowaniu. Jak wchodzisz jako gosc- bez logowania- to tego nie ma.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 4 gru 2013, o 10:09 
Offline
Nadszyszkownik Generalny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2006, o 02:43
Posty: 2381
Lokalizacja: Katowice
wyczyscie cache/pamiec podreczna i cookies przegladarki i sprawdzcie jeszcze raz.
prosze o zrobienie dokladnych pomiarow jak dlugo laduje sie strona (doslownie ze stoperem). o podanie jaki macie komputer (procesor, ram) i sprawdzenie (np. proccess explorerem) jakie jest zuzycie processora podczas wczytywania strony.

prosze tez zebyscie opisali dokladnie gdzie klikacie (czyli na ktorej stronie jestescie i w ktory link klikneliscie)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 4 gru 2013, o 10:11 
Offline
Nadszyszkownik Generalny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 gru 2006, o 18:51
Posty: 4430
Lokalizacja: Wilcza
Problem lagu jak się szybko pojawił tak szybko zniknął.
Dziś jest ok.

_________________
>>>> http://picasaweb.google.com/Marcoon85 <<<<
...a ósmego dnia Bóg stworzył bunkry i bunkrowców


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 4 gru 2013, o 10:27 
Offline
Nadszyszkownik Generalny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 gru 2006, o 23:33
Posty: 7218
Lokalizacja: Stolica regionu
Tez dzisiaj jest ok - na FF

_________________
Księga Ezechiela: 25,17. "Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę". BAAM! BAAM! BAAM!


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 4 gru 2013, o 10:37 
Offline
Nadszyszkownik Generalny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2006, o 02:43
Posty: 2381
Lokalizacja: Katowice
wojtek, marcin. prosze sprawdzcie czas ladowania strony (wazne).


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 4 gru 2013, o 10:53 
Offline
Nadszyszkownik Generalny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 gru 2006, o 23:33
Posty: 7218
Lokalizacja: Stolica regionu
jak to leciało ?

:0

_________________
Księga Ezechiela: 25,17. "Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę". BAAM! BAAM! BAAM!


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 4 gru 2013, o 11:00 
Offline
Nadszyszkownik Generalny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 gru 2006, o 18:51
Posty: 4430
Lokalizacja: Wilcza
Strona ok 4:45s
Forum 2:50s

_________________
>>>> http://picasaweb.google.com/Marcoon85 <<<<
...a ósmego dnia Bóg stworzył bunkry i bunkrowców


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: 4 gru 2013, o 11:10 
Offline
Nadszyszkownik Generalny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2006, o 02:43
Posty: 2381
Lokalizacja: Katowice
zmienilem ustawienia. jeszcze raz ten sam test. czyscicie cache przegladarki i mierzycie czas zaladowania.
sprawdzcie czy w tym momencie macie freze

a wojtkowi to sie widze mierzyc nie chcialo. albo chlopak ma za duzego freza zeby stoper wlaczyc :P


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL