Pierwszy piknik militarny w Żorach
- woytas
- Nadszyszkownik Generalny
- Kontakt:
Remik?
Księga Ezechiela: 25,17. "Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę". BAAM! BAAM! BAAM!
Tak nieśmiało spytam- wie ktoś, czy będą jakieś grupy ( lub nawet pojedyncze osoby ) zajmujące się tematyką wojsk radzieckich ? Interesuję się tym od jakiegoś czasu, posiadam na wyposażeniu kompletny mundur radziecki ( WZ88 ) z osprzętem + repliki broni od AK, przez AK74 i RPK. Nie należę do żadnej z grup, nawet nie znam żadnej konkretnej. A z chęcią bym się przyłączył.
- woytas
- Kontakt:
zapytaj na stronie odkrywcy w dziale rekonstrukcje
Księga Ezechiela: 25,17. "Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę". BAAM! BAAM! BAAM!
- aw68
- Generał broni
- Kontakt:
tak , zapytaj na tym forum a dowiesz sie wszystkiego, tutaj : ..... http://www.gos.fora.pl/QLIG pisze:wie ktoś, czy
w Zorach będą " ruscy " tez....

Radfahrtruppe
woytas pisze:zapytaj na stronie odkrywcy
Dzięki, popytamaw68 pisze:tak , zapytaj na tym forum a dowiesz sie wszystkiego, tutaj : ..... http://www.gos.fora.pl/

Moim oczkiem w głowie zawsze był Kałasznikow, od jakiegoś czasu zbieram jego repliki ( na razie 6, kilka nie dokończonych ), więc jak bardziej zagłębiłem się w tematykę militarną, to co mi pozostało ?
Iść na całość i dokupić mundur pod broń
Poza tym radzieckie graty mają dla mnie specyficzny klimat, to coś w sobie.
I tak mnie wciągnęło. Pojazdy radzieckie też uwielbiam, więc wszytsko razem się dopasowuje do kupy.

Poza tym radzieckie graty mają dla mnie specyficzny klimat, to coś w sobie.
I tak mnie wciągnęło. Pojazdy radzieckie też uwielbiam, więc wszytsko razem się dopasowuje do kupy.
Zaraz tam balagan. Przyjzyj sie dokladnie zdjęciom naszej armi z obecnych misji z Iraku lub Afganistanu. Dopiero tam zobaczysz dowolnosc laczenia wyposazenia nie regulaminowego z innych armii lub z wlasnych zakupow. Znana byla kiedys aferka z tym ze zolnierze GROM-u byli na zdjeciach w amerykanskich mundurach. Zolnierze po prostu uzywaja to co jest bardziej praktyczniejsze w walce. W tamtych warunkach widocznie te adidasy byly paktyczniejsze niz ciezkie skorzane buty wojskowe, w ktorych noga nie oddycha. Zreszta nasi chlopcy tez narzekają na buty z goretexu ktore maja na wyposazeniu- niby hi tech w porownaniu z butami lat 80-tych. Obojetnie czy na mine wejdzie w buciorach wojskowych czy w treningowych adidaskach, efekt bedzie podobny.QLIG pisze:Piękne, kocham ten bałagan w radzieckiej armii, te piękne adidasy na nogach do munduru ( w Afganistanie zdarzały się nawet klapkiaw68 pisze:Twoje klimaty....)
Nawiązałem już kontakty z "rusofobami", dzięki temu zlot został rozreklamowany w innych rejonach, gdzie jeszcze nie wiedzieli o nim
[ Dodano: Nie 16 Mar, 2008 19:39 ]
Jesli tylko zdaze w moim MW-iaku zrobic kilka poprawek to wybieram sie na piknik. Jesli zdaze tez dokonczyc skladanie dykty to pojade w ubranku RKKA, jesli nie to zazuce kalacha na plecy i pojade jako WDW afganiec, wiec moze znajdzie sie miejsce dla Ciebie w wozku bocznym...QLIG pisze:woytas pisze:zapytaj na stronie odkrywcyDzięki, popytamaw68 pisze:tak , zapytaj na tym forum a dowiesz sie wszystkiego, tutaj : ..... http://www.gos.fora.pl/Poszedłbym w mundurze, ale jako samotny strzelec to tak nie bardzo
- woytas
- Kontakt:
ale generalnie zapraszamy do naszego stoiska/stolika - bedzie okazja sie poznac w naszym szanownym gronie !
Aczkolwiek narazie nie moge obiecac ze moje 4 literki pojawia sie na w/w imprezie
Aczkolwiek narazie nie moge obiecac ze moje 4 literki pojawia sie na w/w imprezie

olo pisze: Zreszta nasi chlopcy tez narzekają na buty z goretexu ktore maja na wyposazeniu- niby hi tech w porownaniu z butami lat 80-tych.
Najlepsze buty jakie mailem na nogach

Ps. przewieziesz mnie tez

W naszym klimacie moze sie i spisuja, ale mowimy o klimacie jaki panuje w afganistanie.White pisze:olo pisze: Zreszta nasi chlopcy tez narzekają na buty z goretexu ktore maja na wyposazeniu- niby hi tech w porownaniu z butami lat 80-tych.
Najlepsze buty jakie mailem na nogachprzeszlem w nich ok 5o km. bez od cisku. bylem na 2300 metrze tatry wysokie spisały sie na 6. co do butow skorzanych typu bundeswera czy opinacze,desanty wszyscy je chwala
![]()
ale czasem dac te 50 zl. wiecej i kupic goretex
![]()
![]()
Ps. przewieziesz mnie tez![]()
Nie ma problemu z jazdami, znajdz jeszcze kilku chetnych bo woze tylko malymi grupkami po 10 osob