Wspominki o browarze
Re: Wspominki o browarze
To to super. To już coś jest Nie jest to jakiś ogrom, ale zawsze coś można pokazać, jeśli wyrazicie zgodę
Przy okazji pytanie do Rybnikera. Na pewno masz w swoich zasobach kartki browaru i tak se myślę, że gdyby zrobić skany to można by je było wywołać i też pokazać. Bo te foty, które tu mamy w wątku to mają za małą rozdzielczość.
Przy okazji pytanie do Rybnikera. Na pewno masz w swoich zasobach kartki browaru i tak se myślę, że gdyby zrobić skany to można by je było wywołać i też pokazać. Bo te foty, które tu mamy w wątku to mają za małą rozdzielczość.
Reklama z 1936 r. ze Śląskich Wiadomości Gospodarczych
Janusz i biker, czy mogę na Was liczyć, że wypożyczycie mi te gadżety na mini wystawę w halo? 12 sierpnia o godz. 11 ma by u nas spotkanie pt. "Browarnicze dziedzictwo Rybnika" połączone właśnie z mini wystawą.
dostarczę do halo
- woytas
- Nadszyszkownik Generalny
- Kontakt:
Kurde ale komplet :/
Księga Ezechiela: 25,17. "Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę". BAAM! BAAM! BAAM!
Dobrze, że taki okaz trafił do Rybnika. Gratulacje.
Sorry Adrian że tak wyszło
@Rybniker dobrze, że do Rybnika a nie na Meksyk
@tomrybnik no życie
@tomrybnik no życie
Jestem Adrian - Mój blog
Na pocztówce jest adres w Bukareszcie i stempel z Bukaresztu z 19.11.42 a pieczątka z Bielska z 23.01.43. Bez sensu.
No to masz już niezła kolekcję. Daj fotę wszystkiego
Rzuciłem okiem na post; dlaczego bez sensu? Że kartka była w drodze 27 dni czy coś innego wzbudza wątpliwości?AFRO pisze:Bez sensu.
Upss, teraz zorientowałem się, że inne lata...
Woziwoda
- woytas
- Nadszyszkownik Generalny
- Kontakt:
Cmentarz żydowski na Rudzkiej.
Ciekawe kogo wywozili do Mikołowa a kogo w Rybniku chowali
Ciekawe kogo wywozili do Mikołowa a kogo w Rybniku chowali
Księga Ezechiela: 25,17. "Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę". BAAM! BAAM! BAAM!
Wtedy do Mikołowa już nikogo nie wozili. Wszystkich chowali na nowym cmentarzu żydowskim.
Na Szufladzie opisałam historię Müllerów i browaru.
https://szufladamalgosi.pl/o-mullerach- ... -browarze/
https://szufladamalgosi.pl/o-mullerach- ... -browarze/