Fotek oczywiście mam więcej, tylko, że akurat te, które wrzuciłem są bardzo charakterystyczne
Kolejno od góry:
1) Budowa bloków przy ulicy Patriotów, niestety numeru bloku nie znam, lecz jest to blok, który stoi prostopadle do pierwszego skrzyżowania na osiedlu jeżeli jedzie się od strony kopalni (prawie, że naprzeciwko Wisienki),
2) Drugie zdjęcie to oczywiście wejście do domu kultury z napisem "Boguszowice Miasto...". Chciałem zaakcentować tu fakt, ze Boguszowice niegdyś były miastem
3) Na tej fotografii panowie wylewają fundamenty przyszłego kościoła św. Barbary, w tle widać las, przed którym równolegle biegnie ulica Rajska a za którym w przyszłości będzie wybudowany cmentarz komunalny,
4) Również prace przy budowie kościoła, tym razem widać już fragmenty murów
5) Na tym zdjęciu widnieje chlewik, który prawdopodobnie był wtedy wyburzany - dzisiaj w tym miejscu stoi kino "Zefir",
6) Szóste zdjęcie to rzeczywiście ochotnicy przy budowie parku XXX lecia PRL. Jestem za młody by to pamiętać, ale podejrzewam, że to budowa amfiteatru. Zdjęcie zatytułowane "Czyn partyjny".
7) Ostatnie zdjęcie prawdopodobnie przedstawia Plan Osiedla, który mieścił się naprzeciwko poczty, ale głową za to nie ręczę