Znikający Rybnik
Re: Znikający Rybnik
Liceum mi się przypomniało Ojj, nastało się w kolejce, by kupić coś zimnego... Z tyłu Ania cumowała. A teraz zostały tylko fundamenty.
Ale te "rejs" po zalewie to strasznie nudny byl
Teraz pływa Konrad
Ponoć Elektrownia ma kupca na ośrodek, więc może wreszcie odzyska swoją świetność.
Ponoć Elektrownia ma kupca na ośrodek, więc może wreszcie odzyska swoją świetność.
www.rybnik.eu
- woytas
- Nadszyszkownik Generalny
- Kontakt:
kilku było...
Księga Ezechiela: 25,17. "Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę". BAAM! BAAM! BAAM!
- MarcooN
- Kontakt:
Kupiec był ale dupa z tego wyszła - od 1 ego mają na nowo stodoły otwierać
>>>> http://picasaweb.google.com/Marcoon85 <<<<
...a ósmego dnia Bóg stworzył bunkry i bunkrowców
...a ósmego dnia Bóg stworzył bunkry i bunkrowców
- woytas
- Kontakt:
wiem ale nie moge powiedziec
Księga Ezechiela: 25,17. "Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę". BAAM! BAAM! BAAM!
"Moj" "Bar Mysliwski"- podobno istnial juz przed wojna. Zarżnięty przez swojego wlasciciela, ktory chcial zrobic z niego elegancki PUB
Udalo mi sie jeszcze wycyganic firmowy kufel niestety juz z czasow gdy byl "PABEM"
Udalo mi sie jeszcze wycyganic firmowy kufel niestety juz z czasow gdy byl "PABEM"
Mam kieliszek, ale też czasów "PABU" Piję z niego DoppelHearz Vital TonikAlojz pisze:"Moj" "Bar Mysliwski"- podobno istnial juz przed wojna. Zarżnięty przez swojego wlasciciela, ktory chcial zrobic z niego elegancki PUB
A bar tam istniał przed wojną.
A taką miał reklamę (choć mało obejrzeń tejże reklamy).
http://www.dailymotion.com/video/xx9m11 ... bAoTdK-2So
Masz wiecej tych kielonkow??
Poległy pokomunistyczne budynki przy targowisku.
Tak się zastanawiam przy okazji tych rozkopów na targowisku... Czy one nie powinny być prowadzone pod nadzorem archeologa. To jest zaraz przy zamku, więc na 99% tam były nasze pierwsze osady.
W Gliwicach przy okazji takich rozkopów wiele rzeczy znaleziono. Niestety, jak znam życie, to u nas to będą mieć w dupie i to głębokiej.
Tak się zastanawiam przy okazji tych rozkopów na targowisku... Czy one nie powinny być prowadzone pod nadzorem archeologa. To jest zaraz przy zamku, więc na 99% tam były nasze pierwsze osady.
W Gliwicach przy okazji takich rozkopów wiele rzeczy znaleziono. Niestety, jak znam życie, to u nas to będą mieć w dupie i to głębokiej.
Ja też znam życie, więc niech nie szukają, a cały teren zaasfaltują i wyłożą kostką. W ten sposób zabezpieczą ewentualne znaleziska dla bardziej odpowiedzialnych pokoleń._hipcia pisze:Niestety, jak znam życie, to u nas to będą mieć w dupie i to głębokiej.
Galeria Moja gruba "Jankowice" - http://jankowice.net
Niekoniecznie. Podczas budowy Focusa natkneli sie na jakies resztki fundamentow ( http://steffi.xlx.pl/rybnik,zabytki.php )
Jest ryzyko nierozpoznania tego na co sie natkna i zniszczenia. Jednak nadzieja jest
Jest ryzyko nierozpoznania tego na co sie natkna i zniszczenia. Jednak nadzieja jest
Zniknęła murawa stadionu:
Od przyszłego tygodnia zaczyna znikać "stara" Ruda:
Od przyszłego tygodnia zaczyna znikać "stara" Ruda:
www.rybnik.eu
No na tym ostatnim zdjęciu Ruda wygląda rzeczywiście baaardzo staro.
""...ja sie pytam!!!!!! kiedy skończy sie dewastacja Rybnika?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!""
Idzie NOWE, i my burzymy przezytki.
Idzie NOWE, i my burzymy przezytki.
ja nie pamiętam-to przecież było wczoraj
Troche z ta dewastacja nie masz racji - miasto z ruda mialo 2 wyjscia: kompleksowy remont niestety w/g najnowszych wymaganych standartow (chromonikiel itp) lub zamkniecie kompieliska. Z cala pewnoscia tez zostawienie statusu aktualnego nie bylo by do utrzymania w dluzszej perspektywie, co do remontu targowiska -akurat tu wydaje mi sie ze wykonawcy oplaca sie szukanie zabytkow, wiec jesli co bedzie zwiazane z starymi budynkami to bedziemy o tym slyszec. Patrzac sie na miasto czesto nie jestesmy swiadomi jak wiele jest przepisow ktorym podlegaja urzednicy ich system podejmowania decyzji nie zadko uzalezniony jest o naprawde wielu czynnikow czasem nie majacych zdroworosadkowego uzasadnienia dla nas ale nie moga bez nich nic zrobic.
Ale ktoś dał plamę w Parku na Kozich Górkach, przecierałem ostatnio oczy ze zdumienia oglądając ścieżki wybrukowane normalna kostka betonowa...
Zapomnieliśmy odnotować, iż zniknęły zabudowania przy Chwałowickiej.
Rozbiórkę cykałam z auta, więc zdjęcia do kitu.
To była stara fabryka mebli? Dobrze myślę, czy źle?
Rozbiórkę cykałam z auta, więc zdjęcia do kitu.
To była stara fabryka mebli? Dobrze myślę, czy źle?
Cos tam bylo z meblami ale zawsze myslalem ze sklep.
hipcia jak moja mama wróci to sie dopytam, ale wiem że ten budynek lub ten bliżej Chwałowic to był budynek Huty Silesia i agregaty czy radiatory tam były, tylko czy robili czy tylko magazynowali to nieiwem, ale się dopytam
Pozdrawiam Tommi
https://www.mks-lok.rybnik.pl/
https://www.mks-lok.rybnik.pl/
Przedwojenna willa/budynek z Chrobrego (róg z Kościuszki) poszłaaaaaaaaaa. Wczoraj przejeżdżałam to prawie niczego już nie ma. Tą obok uratowano, a ta wyburzona.