Znalezione na ,,hasioku''
Re: Znalezione na ,,hasioku''
Aukcja
Desa Unicum
November 3, 2015, 7:00 PM CET
Warszawa, Poland
Lot 124:
Glass Factory "Silesia" in Rybnik, The tray on the 100th anniversary of the birth of Lenin, 70s of the 20th Century
Estimated Price: PLN400 - PLN800
Description: metal ,diameter: 30,5 cm
Notes: at the bottom factory mark
Dimensions: diameter: 30,5 cm
Medium: metal
Desa Unicum
November 3, 2015, 7:00 PM CET
Warszawa, Poland
Lot 124:
Glass Factory "Silesia" in Rybnik, The tray on the 100th anniversary of the birth of Lenin, 70s of the 20th Century
Estimated Price: PLN400 - PLN800
Description: metal ,diameter: 30,5 cm
Notes: at the bottom factory mark
Dimensions: diameter: 30,5 cm
Medium: metal
dobre tego jeszcze nie było
-
- Starszy kapral
Obraz św. Barbary przez wiele wiele lat wisiał głęboko pod ziemią na podszybiu szybu "Głowacki" w kopalni Ignacy. W celu renowacji ramki i w ogóle doprowadzenia do porządku obrazu wymontowałem go z ramki, a tu z tyłu, za blachą ochraniąjącą pod ziemią obraz przed wilgocią ukazały się kartony.
Ani chybi, są kartony z amerykańskiej UNRY
Ani chybi, są kartony z amerykańskiej UNRY
Klaus w dom, Bóg w dom
- woytas
- Nadszyszkownik Generalny
- Kontakt:
Świetne znalezisko.
Księga Ezechiela: 25,17. "Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę". BAAM! BAAM! BAAM!
- MarcooN
- Nadszyszkownik Generalny
- Kontakt:
Kolędy?
>>>> http://picasaweb.google.com/Marcoon85 <<<<
...a ósmego dnia Bóg stworzył bunkry i bunkrowców
...a ósmego dnia Bóg stworzył bunkry i bunkrowców
"Heil kolęda, kolęda..."
Tablica z przełomu 1905/1906 r, pochodząca z suwnicy. http://olx.pl/oferta/zabytkowa-tablica- ... 97375de644
Galeria Moja gruba "Jankowice" - http://jankowice.net
-
- Szeregowy
Ja dzisiaj z hasioka wróciłem z dwoma kanistrami 20L. Jeden z nich, na zdjęciu.
Tłoczenia na kanistrze: "KRAFTSTOFF 20l, FEUERGEFAHRLICH 1944". Doszukałem się informacji, że producentem kanistra jest: August Nowack A.G. Bautzen BAUTZEN (Saksonia, Niemcy).
Tłoczenia na kanistrze: "KRAFTSTOFF 20l, FEUERGEFAHRLICH 1944". Doszukałem się informacji, że producentem kanistra jest: August Nowack A.G. Bautzen BAUTZEN (Saksonia, Niemcy).
Jestem Adrian - Mój blog
duże grono miało problem jak wygląda prawdziwy ,,hasiok'' więc daje fot.-ostatni hasiok w regionie
Starzik na to godali Aschengruba.
Wyrzucając śmieci znów uśmiechnęło się do mnie szczęście. Kilkanaście fotografii lata 20-30 ubiegłego wieku, trochę dokumentów
Jestem Adrian - Mój blog
Zostałam podpuszczona ( ) więc wrzucam, prosto z przedświątecznego hasioka.
Tej podstawówki już w Chwałowicach nie ma, teraz panoszy się tam gimnazjum nr 3, ale sentyment spędzonych tam 8 lat młodego życia pozostał
Tej podstawówki już w Chwałowicach nie ma, teraz panoszy się tam gimnazjum nr 3, ale sentyment spędzonych tam 8 lat młodego życia pozostał
www.rybnik.eu
Zrzęda pisze:Zostałam podpuszczona ( ) więc wrzucam, prosto z przedświątecznego hasioka.
Musiałaś powtarzać dwa razy że osiem lat chodziłaś?
cos więcej ?
Pokaż wnętrzności!
Myślałem że okładka znana.
Ot wyszedł ładniejszy reprint i ktoś oryginał na hasiok.
Ot wyszedł ładniejszy reprint i ktoś oryginał na hasiok.
SID
Od lat mam taką starą wagę na ogrodzie. Może AFRO pomoże ile to ma lat?
Powiem Ci na pewno że za trzymanie tego na dworze to by Ci się co nieco należało. Wrrr...
Konstrukcja wygląda na taką jeszcze od Wilusia, ale cechy ostatniej legalizacji wyglądają jak nabite na nowej wadze - czyli bardziej obstawiałbym że jednak 1941 r. Gdyby było wyraźniejsze zdjęcie tej cechy kolo 41 to mógłbym jeszcze powiedzieć skąd to pochodzi.
Konstrukcja wygląda na taką jeszcze od Wilusia, ale cechy ostatniej legalizacji wyglądają jak nabite na nowej wadze - czyli bardziej obstawiałbym że jednak 1941 r. Gdyby było wyraźniejsze zdjęcie tej cechy kolo 41 to mógłbym jeszcze powiedzieć skąd to pochodzi.
To jest na dworze, bo to jakby w skansenie W domu już nie mam miejsca na taki duży eksponat. Teraz nie chce mi się lecieć na dół, by zrobić lepsze zdjęcia, ale zrobię. Te powyżej robiłam komórką.AFRO pisze:Powiem Ci na pewno że za trzymanie tego na dworze to by Ci się co nieco należało. Wrrr...