Znalezione na ,,hasioku''
- woytas
- Nadszyszkownik Generalny
- Kontakt:
Re: Znalezione na ,,hasioku''
2 dni temu pojechały na złom ościeżnice z bloku na Sławikowie z metką 1971 i miejsce produkcji Leszno ul. Felka Dzierżyńskiego :>
Księga Ezechiela: 25,17. "Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę". BAAM! BAAM! BAAM!
moje targali wczoraj syf totalny
- woytas
- Kontakt:
Nie ma śladu po tej szkole
Księga Ezechiela: 25,17. "Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę". BAAM! BAAM! BAAM!
Narzedzie pracy konduktorki w PKesie?
blisko PKP
- woytas
- Kontakt:
Szczypce do zdjęć?
Zapomniałam podziękować AFRO za podciepnięcie linku do aukcji na allegro. Dzięki Szymonowi kupiłam se żydowską książkę, z której nic nie kumam, ale nie kupowałam by czytać Jest na niej pieczątka z Rybnika z hebrajskimi literami z ledwo widocznym początkiem jakiegoś niemieckiego słowa zaczynającego się na "Kultur..." dalej ni hu hu. Nie widać. Mogę se jedynie dywagować, iż to mogła być jakaś biblioteka żydowska, czy jakieś towarzystwo kulturalne, które tą pozycję miało w swoich zasobach.
Z uwagi na zamieszkanie sprzedającego mniemam, że to znalezisko strychowe z naszych okolic.
Książka jest na pewno o syjonizmie, bo to ten facet z brodą to chyba Teodor Herzl .
Gdybyście w przyszłości zauważyli takie aukcje na jakimś portalu (ale jedynie dot. R-ka), to dawajcie mi cynk.
AFRO jeszcze raz dzięki!
Z uwagi na zamieszkanie sprzedającego mniemam, że to znalezisko strychowe z naszych okolic.
Książka jest na pewno o syjonizmie, bo to ten facet z brodą to chyba Teodor Herzl .
Gdybyście w przyszłości zauważyli takie aukcje na jakimś portalu (ale jedynie dot. R-ka), to dawajcie mi cynk.
AFRO jeszcze raz dzięki!
woytas zgadłeś takie szczypce były używane przy wywoływaniu zdjęć
Ostatnio zmieniony 4 sty 2015, o 16:00 przez janusz, łącznie zmieniany 1 raz.
hipcia super zdobycz jak się czyta książki żydowskie od tyłu
Nooojanusz pisze:hipcia super zdobycz jak się czyta książki żydowskie od tyłu
To moja 7 zdobycz z cyklu judaika rybnickie. Mam jedną flaszkę z browaru, deskę z krzesła z browaru, nalepkę z sierocińca, pismo ze składu Jonasa Aronade, pismo ze sklepu Priestera, jedną gazetę żyd. sprzed I wojny, w której piszą o Mannebergu, no i tera ta książka. Mało, ale mało tego się pojawia.
- CRAZY !!!!!!
- Sierżant
Spotkanie gwarkow KWK Chwalowice 1977 rok
http://www.ebay.de/itm/MED-1977-POLEN-R ... 20f615efb4
http://www.ebay.de/itm/MED-1977-POLEN-R ... 20f615efb4
Kto wie co to jest i czy tylko ja uzywam tego jako otwieracz do butelek?
Ci co robili na grubie będą wiedzieć.
Ci co robili na grubie będą wiedzieć.
Każdy porządny górnik takigo używo ) Znaczek Fasera wszystko zdradzo
Stanowczo używom tego jako otwierzacza. Wiem, że ojciec przysmyczył to downo tymu z gruby.
"Żyjemy po to, by inni mogli żyć"!
to jest otwieracz do zeltra !
Do mnie to jest otwieracz. A to jest coś innego?
no. u mnie tez do zeltra- tego zlotego
SAPER - co to jest tak naprawdę? To może być jakiś element w wyposażenia ratunkowego górnika bo Faser właśnie to produkuje.
"Żyjemy po to, by inni mogli żyć"!