100% fota slubna młoda pani z ,,Smolnej''' poszła ubrano do slubu na moda ,,chłopsko'' mama i tesciow mają nakrycie głowy ,,żurok '' na to godali było mieszanie stanów jak u Wyspianskiego
Witam, czy ma ktoś zdjęcia zrobione przez "Zakład fotograficzny oraz pracownię portretów J. Dyrszlag", Rybnik, Plac Wolności 15 ?
W załączniku - kartka firmowa Zakładu. Przeszukajcie swoje albumy. Z góry dziękuję. Pozdr.
Kocham stare zdjęcia są wzruszajace..(zawsze wzruszona jestem ) Spogladam na nie...a potem kiedy idę do pracy przypominam sobie niektóre zdjęcia. A to dziewczyka stojaca przed tym domem, a to kobieta trzymająca dziecko. Jak potoczyły się ich losy? Można tak sobie dumać i dumać. Widzę tu jedno zdjęcie rodziny wykonane na Gliwickiej. Teraz idąc do mieszkania bede się zastanawiać w który miejscu stali. Teraz zrobienie takiego zdjęcia w tym miejscu graniczy z cudem. Za duży ruch
Księga Ezechiela: 25,17. "Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę". BAAM! BAAM! BAAM!
Witam fotografia umieszczna przez użytkownika AFRO z Niedobczyc została wykonana z okazjii Dnia Chorego na zdjęciu widoczny po prawej jest ksiądz proboszcz Alojzy Lazara a przed stoi ksiądz Antoni Lidner wikary parafii niedobeckiej , mężczyna w drugim rzędzie od lewej strony to Albert Karwot kościelny fundator domu gdzie obecnie mieszkaja siostry zakonne Panie w kapeluszach i ubrane nie po chłopsku to członkinie Towarzystwa Polek w rozszyfrowaniu pomogła mi babaci:)