Rybniczanie dawniej
Rybniczanie dawniej
Kilka zdjęć zwykłych, dziś już nieznanych z nazwiska, mieszkańcow Rybnika. Zdjęcia od jakiegoś czasu wiszą na ebay'u. Zdjęcia robione na początku XX wieku, ale w różnych latach. Wygląda na to, że to cały czas ta sama rodzina.
Jest w nich jakaś magia...
Jest w nich jakaś magia...
- woytas
- Nadszyszkownik Generalny
- Kontakt:
a zdjecia to niestety galeria cieni...
Księga Ezechiela: 25,17. "Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę". BAAM! BAAM! BAAM!
- MarcooN
- Kontakt:
Nie tylko te zdjecia ale wszystko czarno białe z tamtego okresu mają to coś...
>>>> http://picasaweb.google.com/Marcoon85 <<<<
...a ósmego dnia Bóg stworzył bunkry i bunkrowców
...a ósmego dnia Bóg stworzył bunkry i bunkrowców
- woytas
- Kontakt:
ten grzybol na scianie w sali bokserskiej
fuj
fuj
Księga Ezechiela: 25,17. "Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę". BAAM! BAAM! BAAM!
Zdjęcia zdobyczne z pewnej kamienicy, którą już rozebrano i z kamienicy której właścicielka zmarła i miasto ją przejęło bo nie było spadkobierców, nazwisk i adresów nie podaję, ale na pewno są to zdjęcia z Rybnika, których część już zamieściłem w temacie Zdjęcia Rybnika. Te zdjęcia Żurków są z innego źródła ale nie pamiętam
Jak widać na 2 zdjęciach są Liburowie, 2 są w Świerklańcu, ciekawe jest te z kuźni, ciekawe co to za kuźnia? Te chyba z jakiegoś wyścigu kolarskiego, jest ciekawe tylko nie wiem czy to Rybnik, chyba raczej nie
Ta kobieta z wózkiem i dziećmi jest super
Jak widać na 2 zdjęciach są Liburowie, 2 są w Świerklańcu, ciekawe jest te z kuźni, ciekawe co to za kuźnia? Te chyba z jakiegoś wyścigu kolarskiego, jest ciekawe tylko nie wiem czy to Rybnik, chyba raczej nie
Ta kobieta z wózkiem i dziećmi jest super
Ostatnio zmieniony 27 lut 2009, o 13:23 przez Valjean, łącznie zmieniany 1 raz.
Z zakładu Karola Jokla - był chyba na rynku
Ostatnio zmieniony 27 lut 2009, o 18:17 przez GrzGol, łącznie zmieniany 5 razy.
- woytas
- Kontakt:
patrzac na mur to chyba gliwicka albo cegielniana
- woytas
- Kontakt:
a gosc po lewej w gangu wyglada jak White :>
Chyba po prawej, ale podobny
Nie wiedziałem że w Chwałowicach był klub kręgli, super fotka
Nie wiedziałem że w Chwałowicach był klub kręgli, super fotka
Ostatnio zmieniony 27 lut 2009, o 22:00 przez Valjean, łącznie zmieniany 1 raz.
[img][img]http://images50.fotosik.pl/76/f1aaa36663c01d9bmed.jpg[/img][/img]
Gdzie to może być, pod Urzędem od strony ul Miejskiej?????
Wygląda jak by to byli jacyś uczniowie.
Gdzie to może być, pod Urzędem od strony ul Miejskiej?????
Wygląda jak by to byli jacyś uczniowie.
A nie jest to "jedynka" przy Chrobrego? Tak takie wielkie okna kiedyś były, to jest stara szkoła.
Znalazłam jeszcze jedno stare zdjęcie. Na odwrocie mam taki opis : "Grupa działaczy społecznych i sportowych w Boguszowicach 1938 rok".
Napis na reklamie to wg mnie: Detaliczna sprzedaż napojów alkoholowych w naczyniach zamkniętych... Pranitza (Franitza)?.
Znalazłam jeszcze jedno stare zdjęcie. Na odwrocie mam taki opis : "Grupa działaczy społecznych i sportowych w Boguszowicach 1938 rok".
Napis na reklamie to wg mnie: Detaliczna sprzedaż napojów alkoholowych w naczyniach zamkniętych... Pranitza (Franitza)?.
dolożę jeszcze parę z albumu mojej mamy;)
na ostatnm zdjęciu piekarnia mojego dziadka ( dziadek to ten pierwszy od lewej )
ciekawski...
- woytas
- Kontakt:
komunia
- Załączniki
-
- komunia.jpg (9.66 KiB) Przejrzano 18941 razy