nowe miejsca do zbadania, czyli nasze plany....
- MarcooN
- Nadszyszkownik Generalny
- Kontakt:
Adam mogłeś mnie zamazać zaraz dam twoją sesję
co do okopów to naprawdę robią wrażenie! głębokie i ciągnące sie setki metrów! to gdzie ja stoje to resztki ziemianki, widac jeszcze podpory drewniane ale nie wiemy dokładnie czy to nie jest współczesne.
znaleźliśmy również nie daleko tych okopów pozostałości zapory przeciwpancernej i co najciekawsze resztki tzw "zębów smoka" (!). informacja potwierdzona przez właściciela posesji.
co do okopów to naprawdę robią wrażenie! głębokie i ciągnące sie setki metrów! to gdzie ja stoje to resztki ziemianki, widac jeszcze podpory drewniane ale nie wiemy dokładnie czy to nie jest współczesne.
znaleźliśmy również nie daleko tych okopów pozostałości zapory przeciwpancernej i co najciekawsze resztki tzw "zębów smoka" (!). informacja potwierdzona przez właściciela posesji.
>>>> http://picasaweb.google.com/Marcoon85 <<<<
...a ósmego dnia Bóg stworzył bunkry i bunkrowców
- MarcooN
- Kontakt:
oto pare fotek z niedzielnego wypadu
Adam - widok z profilu
wspomniane wczesniej okopy
resztki "zębów smoka"
resztki zapory
miejsce po obciętym szlabanie
Adam - widok z profilu
wspomniane wczesniej okopy
resztki "zębów smoka"
resztki zapory
miejsce po obciętym szlabanie
>>>> http://picasaweb.google.com/Marcoon85 <<<<
- woytas
- Kontakt:
ojacie !
ten szlaban mnie korci ...
ten szlaban mnie korci ...
Księga Ezechiela: 25,17. "Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę". BAAM! BAAM! BAAM!
- aw68
- Generał broni
- Kontakt:
Zapora przecinała drogę (kiedyś brukowaną) miała otwory na szyny i szlaban pancerny, po bokach były "piramidki" jak powiedział właściciel posesji, czyli zęby smoka, dodatkowo to teren podmokły,czyli można przejechać tylko drogą. Zapora była niemiecka a okopy sowieckie jak wybadam cos wiecej to napisze..
Radfahrtruppe
- woytas
- Kontakt:
adam zrob delikatny rys na mapie- potem przelecimy calosc gpsem
Księga Ezechiela: 25,17. "Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę". BAAM! BAAM! BAAM!
Macie moze jakies dokladniejsze i w wiekszej ilosci fotek tych wszystkich zapor? Bylbym wdzieczny gdybyscie sie podzielili ze mna zebami smoka i innym zaporami p.panc ktore tam widzieliscie. Dziekiaw68 pisze:Zapora przecinała drogę (kiedyś brukowaną) miała otwory na szyny i szlaban pancerny, po bokach były "piramidki" jak powiedział właściciel posesji, czyli zęby smoka, dodatkowo to teren podmokły,czyli można przejechać tylko drogą. Zapora była niemiecka a okopy sowieckie jak wybadam cos wiecej to napisze..
Re: nowe miejsca do zbadania, czyli nasze plany....
Na naszej stronie czytelnik napisał
Janiu mówi:
2 lutego 2019 o 19:08
Janiu mówi:
2 lutego 2019 o 19:08
Coś wiecie w temacie?Na osiedlu nowiny na skrzyżowaniu ulic.Dąbrowki i Grunwaldzkiej na rogu cieplowni był jeszcze jeden schron w linii ostatnio odkrytego schronu na prywatnej posesji również przy ulicy dabrowki
Re: nowe miejsca do zbadania, czyli nasze plany....
Sam wiesz co ludzie potrafią nazwać "SCHRONEM".
"Żyjemy po to, by inni mogli żyć"!