Berlin 2015
Re: Berlin 2015
Pomnik RUDEGO w Berlinie. Heh mają fantazje.
- MarcooN
- Nadszyszkownik Generalny
- Kontakt:
Jak to jeden padoł - Alojz na gejparade
>>>> http://picasaweb.google.com/Marcoon85 <<<<
...a ósmego dnia Bóg stworzył bunkry i bunkrowców
Wyczuwam u niektorych wyrazna chec wziecia udzialu w takiej paradzie
- MarcooN
- Kontakt:
Z bikerem w pierwszym rzędzie !
>>>> http://picasaweb.google.com/Marcoon85 <<<<
- woytas
- Kontakt:
A na osiedlu gdzie była kancelaria rzeszy ty był?
Księga Ezechiela: 25,17. "Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę". BAAM! BAAM! BAAM!
Ale yno z naszym kolegą/koleżanką z Sejmu - ta co mo jądra.MarcooN pisze:Z bikerem w pierwszym rzędzie !
"Żyjemy po to, by inni mogli żyć"!
W maju wyruszam do berlina w planach min. zwiedzanie bunkrow dla ludnosci z II w. Dziewczyna kolegi jest przewodnikiem.
- woytas
- Kontakt:
Wieże przeciwlotnicze też?
Księga Ezechiela: 25,17. "Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi. Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności, bo on jest stróżem brata swego i znalazcą zagubionych dziatek. I dokonam srogiej pomsty w zapalczywym gniewie, na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci; i poznasz, że Ja jestem Pan, gdy wywrę na tobie swoją zemstę". BAAM! BAAM! BAAM!
mam nadzieje ze tak, troche nie mialem okazji zapytac o szczegoly
Taki prywatny przewodnik to luksus.
Na ile dni jedziecie do Berlina ?? ja też bym się z Wami chętnie wybrał
jade na zaproszenie prywatne przy okazji -www.rundumberlin-classic.detomrybnik pisze:Na ile dni jedziecie do Berlina ?? ja też bym się z Wami chętnie wybrał
Jade w czerwcu do Berlina na 2tyg delegacje. Macie jakąś liste miejsc które trzeba zobaczyć?
Jestem Adrian - Mój blog
Niemcy jakos nie maja takich kompleksow jak my i nie obalaja wszystkich pomnikow. Tam jest owiele wiecej pamiatek minionego ustroju niz w Warszawie. W ubieglym roku krecilismy sie po Berlinie linia Muru Berlinskiego i trafilismy na ekspozycje o II WS. Co ciekawe bylo to przedstawione obiektywnie od lat 30 od powstania nazizmu po przez wrzesien 39 az do lat 50 przedstawiajac europe w ukladzie po jaltanskim. Sporo bylo o Polsce, o Powstaniu, Armii Krajowej, i o Polsce tuz po wojennej. Wiecej mozna bylo sie tam dowiedziec o historii naszego kraju niz w jakim kolwiek miejscu publicznym w Polsce. Polecam Berlin.AFRO pisze:Pomnik RUDEGO w Berlinie. Heh mają fantazje.
Miałem na myśli że to jakby w Rybniku postawić na postumencie PzKpfw.olo pisze:Niemcy jakos nie maja takich kompleksow jak my i nie obalaja wszystkich pomnikow.AFRO pisze:Pomnik RUDEGO w Berlinie. Heh mają fantazje.
NIe tak do konca. To wlasciwie jest dzielo niemcow wschodnich... A wlasciwie to mauzoleum postawili rosjanie tuz po zakonczeniu wojny. Bodaj w 47. Sa jeszcze zdjecia jak budowali owe mauzoleum a w tle widnieje zniszczony Reichstag. Z cikawostek musze powiedziec ze jako o pamiatke historyczna niemcy o to dbaja. Tuz po polaczeniu niemiec zostal kompleksowo odremontowany i w zeszlym roku gdy bylem tez czesc elementow byla poddawana renowacji m.in. czolgi i malowania/ zlocenia na pomniku. Takich pamiatek minionego ustroju jest wiecej w Berlinie. U nas jak widac nie dba sie o pomniki i sa one elementem politycznych przepychanek. Ilez to u nas pomnikow armii czerwonej czy innych pamiatek zakonczenia wojny zostalo bezpowrotnie zniszczonych. Chocby czolg w Zorach, albo na Westerplatte.AFRO pisze:Miałem na myśli że to jakby w Rybniku postawić na postumencie PzKpfw.olo pisze:Niemcy jakos nie maja takich kompleksow jak my i nie obalaja wszystkich pomnikow.AFRO pisze:Pomnik RUDEGO w Berlinie. Heh mają fantazje.
- woytas
- Kontakt:
Ale ruski czołg na Westerplatte pasował jak pięść do nosa.
lotnisko Gatow, jest ta masa fajnie utrzymanego sprzetu
- woytas
- Kontakt:
Gość o ksywie Arado - jest właścicielem muzeum w Rogowie obok Kołobrzegu ma wejścia właśnie w Gatow. Mam obiecane zwiedzanie po za trasą turystyczną gdybym się tam wybierał
Tak samo pasowal jak pasowaly tego roczne obchody zakonczenia wojny na Westerplatte. Po prostu nie do konca szanujemy historie albo traktujemy ja wybiorczo. Wlasciwie to historie politycy dopasowuja do swoich celow.woytas pisze:Ale ruski czołg na Westerplatte pasował jak pięść do nosa.